Президент доручив активізувати роботу СБУ

Grycak-Porowenko

3 липня Президент України представив керівному складу Служби безпеки України новопризначенного Голову – генерал-полковника Василя Грицака. Глава держави відзначив, що рекордна підтримка депутатами кандидатури Василя Грицака під час розгляду у Верховній Раді — це величезний аванс Службі і з боку Президента, і з боку українського Парламенту.
Водночас, Глава держави окреслив головні завдання, які стоять перед Службою безпеки. Серед першочергових пріоритетних напрямків роботи П.Порошенко відзначив необхідність активізації роботи СБУ із протидії злочинам проти державності та терористичним загрозам. Особливу увагу Президент звернув на боротьбу із сепаратизмом, навівши приклади успішної роботи СБУ в цьому напрямку. Також П.Порошенко назвав одним з головних пріоритетів держави на сучасному етапі боротьбу з корупцією та контрабандою. За його словами, результатом роботи Служби має бути не кількість відкритих справ, а кількість засуджених та коштів, повернутих до державного бюджету.
У своєму виступі Василь Грицак заявив: «Ми будемо робити все, щоб перейти від обіцянок до реальних результатів, щоб український громадянин відчував себе захищеним». Він наголосив, що часто внутрішній ворог сильніше зовнішнього, і Служба зробить все для того, щоб зміцнити державу зсередини.
В цьому контексті, вартий на увагу знаковий для нового керівника СБУ коментар відомого політолога В.Фесенка, який наголосив: «Час експериментів минув. Настав час професіоналів на посаді глави СБУ, а не політиків».
Як бачимо, українське суспільство, парламент та Глава Української держави покладають великі надії на нового очільника національної спецслужби. Пріоритетні вимоги до Служби – прозорі і зрозумілі. Зважаючи на ефективність дій В.Грицака протягом усього періоду служби в лавах СБУ, здобутий життєвий і оперативний досвід у найскладніших, у т.ч. бойових, умовах, а також авторитет серед співробітників, можна з впевненістю прогнозувати, що діяльність спецслужби дійсно вийде на якісно новий рівень, підтвердженням чому стануть, насамперед, розкриття резонансних злочинів проти державної безпеки та ефективні заходи з подолання корупції в країні.